Яку воду ми п'ємо. Перша частина
Сьогодні ринок заповнений безліччю видів води, і у кожного з них є своя історія: королева Англії любить пити природну мінеральну воду Royal Deeside. Кажуть, що ця вода антивікова, і через її невеликою молекулярною маси вона легше засвоюється організмом. Для того щоб завоювати по максимуму ринок, виробники навіть воду сертифікують як органічну; відстань на сьогодні не є проблемою і вам легко доставлять навіть воду з льодовика. Пляшка води з норвезького льодовика продана за 80 євро, деякий час назад викликала фурор.
Ринок не повинен керувати споживанням води. Коли ви дізнаєтеся про воду трохи більше, у вас з'явиться можливість самостійно робити вибір. Ваше тіло є найкращим індикатором, воно підкаже який тип води підходить саме вам.
Природна мінеральна вода / Натуральна джерельна вода
Обидві є одними і тими ж грунтовими водами і не піддаються обробці, але природна джерельна вода завжди трохи гірше, ніж природна мінеральна вода. Ключ - знаходяться в ній мінерали. Але це не обов'язково погано, мінералізація низька, але смакових якостей вона не псує, навіть більш м'яка, ніж мінеральна вода.
А як дізнатися, чи справжні мінерали в природній мінеральній воді? На оригінальній етикетці буде вказано джерело води, геологічна будова, вміст мінеральних речовин, значення pH і інша відповідна інформація. Дієтологи рекомендують використовувати як для заварювання чаю, щоб посилити ефективність і смак чаю, так і для приготування супу, щоб витягти з супу поживні речовини і полегшити їх засвоєння організмом.
Плюси:
У багатьох стародавніх документах є записи про те, що вживання природної мінеральної води / джерельної води & laquo; лікує всі хвороби & raquo ;; древні римляни вважали її святою водою.
Мінуси:
вміст мінералів залежить від регіону і джерела води. Надлишок мінералів збільшує навантаження на нирки і сечовий міхур. Неправильне вживання може привести до підвищення тиску, загострення серцевих захворювань і набряків ...
Мінеральна вода
Звичайнісінька вода у пляшках. Штучно збагачена мінералами. Його отримують шляхом очищення і стерилізації водопровідної або джерельної води, а потім додаванням мінералів до розливу в пляшки. Ні набору строгих стандартів для виробництва мінеральної води, і немає строгих вимог до джерела води, типу і змісту мінералів.
Плюси:
Ціна це найвагоміший аргумент, нетоксична і стерильна, за смаком приємніше, ніж звичайна джерельна вода.
Мінуси:
якщо джерело води невідомий, він може бути не безпечніше, ніж водопровідна вода. Видалити шкідливі мікроорганізми і додати мінерали, зробити два процеси в одному, чи можливо це? Важко сказати, що калій і магній легко зникають після обробки, до того ж деякі експерти сумніваються, чи може людський організм засвоювати штучні мінерали.
Дистильована вода
Найбільший комерційний аргумент - чистота.
Джерельну воду або водопровідну воду кип'ятять, переводячи її в стан пара, потім охолоджують, перетворюючи назад в воду, а потім проходить процес фільтрації, щоб видалити з води всі домішки, після такої обробки в ній не залишається нічого. Споживачі найбільше одержимі ідеєю 100% відсутність домішок - цього достатньо сильна маркетингова стратегія.
Плюси:
питво такої води має функцію дезоксидації, яка може очистити тіло.
Мінуси:
Якщо пити цю воду тривалий час і у великих кількостях, ваше тіло стане млявим і перетвориться на розсадник хвороб.
Поділитися